сряда, 4 февруари 2009 г.

Опити за ретуш с ФШ


Това са два от първите ми опита за ретуш с ФШ. Накратко какво съм направила:
Кожата е обработена съгласно този урок: http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=2024 Отне ми доста време, на место импровизирах.
Ирисът на очите е изрязан в отделен слой с Feather 2, обработен е с Sharpen, Brigthnesss/Contrast, Hue/Saturation, Color balance и му е намалена прозрачността. С мека четка са нарисувани сенките над очите в отделен слой и е намалена прозрачността. С четка /стандартна е, прилича на стрък трева/ са нарисувани миглите /за по-голяма прецизност използвах и гумата/. Върху веждите в отделен слой е минато с кафява мека четка и прозрачността е намалена.
По същия начин са обработени устните. За получаване на блясъка е използван този урок: http://www.photoshop-bg.com/index.php?nav=read_tut&id=1956 На бузите е добавен руж /както сенките/
Косата на първия пример е изрязана с пен тула в нов слой с федър две, цветът й е променен с Hue/Saturation, Color balance, намалена е прозрачността, тук таме е трито с мека гума. При втория пример косата е изрязана от друга снимка, променен й е цвета. За да „седи” по естествено се наложи да копирам части от нея в отделни слоеве и да ги „преливам” с мека гума. Зъбите на първмия модел са копирани в отделен слой, избелени и преляти с долния. Променяла съм и формата на лицето на втория пример, но не по правилния начин :-)

1 коментар:

mehta каза...

Nice Stuff!

Commendable Blog indeed!

Dear Blogger, need your valuable feedback for:

www.octandigital.com

Regards,
Mehta